Kuvend-eDSH
Aktiv pėr herė tė fundit: Aktiv pėr herė tė fundit : Kurrė
Nuk keni hyrė [Hyrje - Regjistrohu]


Version i printueshėm | Dėrgo pėr njė shok
Nėnshkruaj | Shtoni tek preferencat
<<  1    2  >>
Autori: Subjekti: Organizatat e vorio-epirit
Anton Ashta

Postuar mė 11-1-2004 nė 00:19 Edit Post Reply With Quote
Organizatat e vorio-epirit

"SFEVA-{Sintoniksi Fititiki Enosi Vorioepiritiko Agona - Komiteti Koordinues Studentor i Luftës për Vorio-Epirin-. Është organizata më kryesore, që merret me propagandën antishqiptare, e cila është krijuar në vitin 1982 dhe në librin objekt polemike ka përgatitur pjesën më të madhe të materialeve. Drejtues i organizatës prej shumë vitesh është Grigor Gizelis. Para Gizelis-it drejtues aktiv i kësaj organizate ka qenë peshkopi famëkeq Sebastianos. Elementi i rekrutuar nga kjo organizatë është kamufluar nëpërmjet më shumë se 200 kurseve për gjuhën, historinë dhe etnologjinë greke në Shqipëri. SFEVA është ndër organizatat më të rëndësishme vorio-epirote. Ajo njihet si financuese e ndërtimit të kishave greke në Shqipëri. Mban lidhje të ngushta me kryepeshkopin grek Kristodhulos që njihet si një ndër miqtë më të mëdhenj të Anastasios Janullatos. Gazeta e organizatës është -I Vorio-Epiros poreia autonomia-. Përveç kësaj gazete, organizata njihet edhe si botuese e shumë librave të cilët pretendojnë se japin -historinë e Vorio-Epirit

ENVI-{Efnikis Neollaias Vorio Ipiras}. Është -Bashkimi i Rinisë Vorio- Epirote-, i cila në thelb të programit të saj ka hapjen e shkollave dhe kurseve në gjuhën greke, financimin e aktivistëve -vorio-epirotë- dhe të -qeverisë në ekzil të Vorio-epirit-. ENVI financon gjithashtu edhe -trupën mbrojtëse vorio-epirote-, e cila sipas tyre vepron në territorin shqiptar. Organizata është aktive sidomos pas vitit 1990 dhe shërbeu si harmonizuese në lidhjet e rinisë greke me atë minoritare në Shqipëri.

Ka degë shumë të rëndësishmë të saj në qytete të ndryshme. Gazeta e organizatës është -Vorio-Epirus simera-. Drejtues i ENVI-it për shumë kohë ka qenë Harallamb Karathano, i cili këto vitet e fundit ka hyrë e ka dalë në Shqipëri si në shtëpi të vet dhe zëvendës i tij është Spiro Joanidhi. Miq të ngushtë të organizatës janë ish-deputeti Kristo Goci dhe deputeti Ligoraq Karamelo, të cilët shihen në veprimtaritë festive që organizon ENVI me rastin e përkujtimit të vitit 1914 si vit i djegies së Shqipërisë.

MAVI -, që do të thotë Fronti për Çlirimin e Vorio Epirit. Sipas librit në fjalë qysh gjatë viteve të Luftës së Dytë Botërore në Shqipëri ka vepruar organizata terroriste MAVI-{Apeleferetiko Metopo Vorio Ipiro që do të thotë Fronti për Çlirimin e Vorio Epirit}.

Ajo është një organizatë terroriste e formuar në vitin 1942 nga gjenerali famëkeq Napolon Zerva. Sipas librit në fjalë, në korrik 1942, Ilias Konsta, Mihal Mano{s}, Jakis Taso{s}, Anastasios Kokaveli{s} etj, kanë themeluar degën e kësaj organizate në Tiranë.

Është fakt tashmë së elementët grekomanë kanë pasur një lloj organizimi, sado minimal apo sado pak i organizuar të ketë qenë ai.

MAVI vepronte edhe në kuadër të EDES-it {Lidhja Kombëtare Demokratike Greke}, në krye të së cilës vepronte krimineli i njohur Napoleon Zerva.

Këto trupa kryen masakra të shumta kundër popullsisë autoktone çame në fundin e Luftës së Dytë Botërore dhe ndërmorën një spastrim të gjerë etnik kundër kësaj popullsie.

MAVI njihet gjithashtu në kohën e sotme për sulmin e kryer kundër Postës Kufitare të Peshkëpisë më 10 prill 1994, ku u vranë dy ushtarakët shqiptarë Fatmir Shehu dhe Arsen Gjini. Ndoshta edhe sulmi i atëhershëm nuk është bërë nga ndonjë organizatë tjetër me qëllimin për të dhënë idenë e vijueshmërisë historike të organizatës.

POAKA- Është -Organizata Panepirote e Amerikës-, e krijuar më 1942 në Nju-Jork. Më 1981 në këtë organizatë u përfshinë edhe homologia e saj në Kanada dhe më 1983 ajo e Australisë. Që prej vitit 1993 drejtues i saj është Nikolla Gazojani{Gejxh}.Punon pa reshtur kundër Shqipërisë në qarqe diplomatike ndërkombëtare dhe nga ana tjetër ka arritur të ketë në orbitën e saj edhe mjaft politikanë të Shqipërisë, të cilët janë parë shumë herë me Gejxhin.

QEVA- Është -Komiteti Qendror i Luftës Vorio-Epirote- dhe u drejtua për shumë vite nga peshkopi Serafin Tikas. U krijua në vitin 1918 me udhëzim të qeverisë greke. Komteti Qendror i kësaj organizate përveç kryetarit përbëhet edhe nga dy nën kryetarët, tre këshilltarët , gjashtë anëtarët dhe arkëtari. Kryetari zgjidhet nga qeveria greke në konsultim me shërbimin sekret grek EYP.

Mendohet që meqë QEVA ka qenë në një nivel më të lartë se MAVI, të ketë qenë e pranishme edhe ajo në Shqipëri në vitet e Luftës së Dytë Botërore. Për vetë rrethanat e luftës këto mund të kenë vepruar në grupe të vogla.

Sot nënkryetar i organizatës është ish-sekretari i Janullatosit në Tiranë Ilia Kontas. Anëtarë të Komitetit janë edhe shtetas shqiptarë me kombësi greke. QEVA është kordinadore edhe e sillogjeve -vorio-epirote- si ato të Athinë-Pireut, Selanikut, Korfuzit, Janinës, Patrës, Follorinës, Ekaterinit dhe e -Bashkimit të Delvinjotëve-, -Bashkimit të Himariotëve-, -Bashkimit të Dropullitëve-, -Bashkimit të Korçarëve- etj. QEVA drejton edhe -Këshillin e Ndihmës Ekonomike-, i cili administron fondet kundër Shqipërisë. Në këtë kuadër ai është i gatshëm edhe të bëjë mobilizimin e -vorio-epirotëve- me armët që disponon reparti i këtij këshilli.

Por për të pasur suksesin e duhur në këtë fushë QEVA ka pasur dhe ka edhe Këshillin Ushtarak, i cili disponon edhe listat e -vullnetarëve vorio-epirotë-. QEVA drejton gjithashtu edhe organizatat e tilla si Komiteti Qendror i Rinisë apo Instituti i Kërkimeve Vorio-Epirote me qendër në Janinë. Ky i fundit drejtohet nga renegati shqiptar nga Korça Ksenofon Konduri. Gazetat kryesore të këtij rrjeti antishqiptar janë: -Ipiriton Mellon-, -Ipiriti Dhrasi- etj. QEVA ka degë të saj edhe në diasporën greke. Përveç financimeve shtetërore ajo financohet edhe nga dispora greke.

PA-SI-VA-{Paneliniu Sindezmu Vorioepiritiko Agonas}. Është - Konfederata Panhelenike e Luftës Vorio-Epirote- e themeluar nga peshkopi Sebastianos në vitin 1986 dhe që u drejtua prej tij deri në vdekje. Sot në krye të saj është vënë pasardhësi i Sebastianosit dhe organizata njihet me emrin -Fondacioni i Studimeve Vorio-Epirote-

PEOF-Është -Organizata e studentëve të Selanikut-. Kjo organizatë është një grupim studentor në varësi të universitetit të këtij qyteti dhe përveç specializimeve të posaçme për çështjet -epirote- të studentëve të saj, ndër të cilët edhe -minoritarë-, e ka shtrirë veprimtarinë e vet edhe në Gjirokastër, gjë që dëshmohet edhe në gazetat greke.

IYAPOE - Është -Instituti i Pritjes dhe Rikthimit të Homogjenëve grekë-. Është një institucion shtetëror në varësi të Ministrisë së Punëve të Jashtme të Greqisë në lidhje të ngushtë me shërbimin sekret grek EYP-n.

IYVE-Është -Instituti i Kërkimeve Vorio-Epirote- me qendër në Janinë. Ky institut ka për qëllim pregatitjen e shtetasve shqiptarë të vënë në shërbim të Greqisë, në veprimtari antishqiptare. Koordinatore e tij është natyrisht EYP-i.

Në vitin 1992 të gjithë organizatat vorio-epirote zhvilluan në Athinë një kongres ku vlerësuan si rrugë të vetmë -çlirimin e Vorio-Epirit nga pushtuesit shqiptarë-."

Kastriot Dervishi

Por sot, Shqypni, pa m´thuej si je?

View User's Profile E-Mail User View All Posts By User U2U Member
Anton Ashta

Postuar mė 11-1-2004 nė 00:37 Edit Post Reply With Quote
http://virtuals.compulink.gr/nepirus/ag7.htm

http://www.sfeva.gr/Index-GR.htm

Por sot, Shqypni, pa m´thuej si je?

View User's Profile E-Mail User View All Posts By User U2U Member
Anton Ashta

Postuar mė 11-1-2004 nė 00:39 Edit Post Reply With Quote
http://virtuals.compulink.gr/nepirus/

Por sot, Shqypni, pa m´thuej si je?

View User's Profile E-Mail User View All Posts By User U2U Member
Anton Ashta

Postuar mė 11-1-2004 nė 00:42 Edit Post Reply With Quote
Keto faqet duhen lexuar me shume kujdes, te befason fakti qe keta dalin hapur!

Por sot, Shqypni, pa m´thuej si je?

View User's Profile E-Mail User View All Posts By User U2U Member
Anton Ashta

Postuar mė 11-1-2004 nė 00:46 Edit Post Reply With Quote
http://www.e-grammes.gr/links_en.htm

Kisha Ortodokse futet tek Northern Epirus?!

Por sot, Shqypni, pa m´thuej si je?

View User's Profile E-Mail User View All Posts By User U2U Member
Anton Ashta

Postuar mė 11-1-2004 nė 00:48 Edit Post Reply With Quote
http://members.cox.net/epirus/report_on_epirus.htm

Por sot, Shqypni, pa m´thuej si je?

View User's Profile E-Mail User View All Posts By User U2U Member
Anton Ashta

Postuar mė 11-1-2004 nė 00:51 Edit Post Reply With Quote
http://members.cox.net/epirus/report_on_epirus.htm

Por sot, Shqypni, pa m´thuej si je?

View User's Profile E-Mail User View All Posts By User U2U Member
Anton Ashta

Postuar mė 11-1-2004 nė 00:54 Edit Post Reply With Quote
http://pub18.ezboard.com/fbalkansfrm37

Por sot, Shqypni, pa m´thuej si je?

View User's Profile E-Mail User View All Posts By User U2U Member
Anton Ashta

Postuar mė 11-1-2004 nė 00:59 Edit Post Reply With Quote
http://www.geocities.com/northepirus/index2.html

Por sot, Shqypni, pa m´thuej si je?

View User's Profile E-Mail User View All Posts By User U2U Member
Anton Ashta

Postuar mė 11-1-2004 nė 01:02 Edit Post Reply With Quote
http://www.geocities.com/northepirus/links.html

Por sot, Shqypni, pa m´thuej si je?

View User's Profile E-Mail User View All Posts By User U2U Member
Anton Ashta

Postuar mė 11-1-2004 nė 01:05 Edit Post Reply With Quote
http://www.himara.org/

Por sot, Shqypni, pa m´thuej si je?

View User's Profile E-Mail User View All Posts By User U2U Member
Anton Ashta

Postuar mė 11-1-2004 nė 01:17 Edit Post Reply With Quote
http://www.geocities.com/north_epirus/

Por sot, Shqypni, pa m´thuej si je?

View User's Profile E-Mail User View All Posts By User U2U Member
Anton Ashta

Postuar mė 11-1-2004 nė 01:18 Edit Post Reply With Quote
http://www.epirusnews.gr/history/north-epirus/

Por sot, Shqypni, pa m´thuej si je?

View User's Profile E-Mail User View All Posts By User U2U Member
Anton Ashta

Postuar mė 11-1-2004 nė 01:19 Edit Post Reply With Quote
Nuk mbarokan faqet!

Po ne te djathtet shqiptare sa faqe kemi bere per arvanitasit?

Turp e faqja e zeze!

Llafe, lloqe pafund kemi e asgje tjeter.

TURP

Por sot, Shqypni, pa m´thuej si je?

View User's Profile E-Mail User View All Posts By User U2U Member
Anton Ashta

Postuar mė 11-1-2004 nė 01:25 Edit Post Reply With Quote
qellimi i tyre

The political party Omonia has been developing since 1992 a Vorio-Epirotic doctrine, claiming the incorporation of the territories located south of the river Shkumbini to Greece (that is more than 1/3 of the current territory of Albania.)

http://flagspot.net/flags/al%7Dgk.html

Por sot, Shqypni, pa m´thuej si je?

View User's Profile E-Mail User View All Posts By User U2U Member
Anton Ashta

Postuar mė 11-1-2004 nė 01:28 Edit Post Reply With Quote
http://utenti.lycos.it/regnodiepiro/Inglese.html

Por sot, Shqypni, pa m´thuej si je?

View User's Profile E-Mail User View All Posts By User U2U Member
Anton Ashta

Postuar mė 11-1-2004 nė 01:29 Edit Post Reply With Quote
Po kjo pune?

Gjergj Kastriotin na e bene serb, grek, turk.

Po nuk mbarokan keto faqet jo.

Por sot, Shqypni, pa m´thuej si je?

View User's Profile E-Mail User View All Posts By User U2U Member
Anton Ashta

Postuar mė 11-1-2004 nė 01:30 Edit Post Reply With Quote
http://www.epiro.too.it/

Por sot, Shqypni, pa m´thuej si je?

View User's Profile E-Mail User View All Posts By User U2U Member
Anton Ashta

Postuar mė 11-1-2004 nė 01:39 Edit Post Reply With Quote
Nje qartesi tronditese!

"Now we will present the necessary principles, of the hellenic policy in the Albanian problem:

1) Hellas should promote a small Marshall Plan for the rebuilding and developpment of Albania, especially of North Epeirus.
2) The demanded autonomy of North Epeirus can be legaly claimed, based on the Protocol of Kerkyra (Corfu) of 1914 if the Voreioepeirotes demand it. This does not seem prssible because the great majority of them are in Greece.
3) As it is for the greatest national interest to protect the hellenic national place of North Epeirus, all greek politicians and journalists must refer to south Albania as North Epeirus. Providence must be taken to keep the Greeks, Orthodox and greek-speaking Albanians in North Epeirus, and for the return of those who went to Greece during the 7 last years...
4) The rehellinization of the Tosks (the southern Albanians). "

Marre nga:

WHAT SHOULD WE DO
FOR NORTH EPEIRUS ?
By Michael D. Rellos, Attorney at law, Political Scientist, President of Achilles (the Scientific Association for the Study of the National Items)
http://www.kapatel.gr/matrix/science/eemet/vhpeiren.htm

Ky qe shkruan keto eshte jo me pak se:

MICHAEL D. RELLOS
Attorney at law
Address: 86, Akadimias str., 2nd floor, off.1,
10678, Athens, Hellas, tel. & fax 0030+2103817873, 0030+6945859649
Michael D. Rellos
*President and Establisher of ACHILLES (Scientific Association for the Study of National Issues), a non profitable organization which studies the strategic aims of Hellenism and defines the hellenic national items and the necessary ways of promoting them. *Secretary General and co-establisher (with Pr. Andrew Emmanouel) of the Association of Scientific Problematism (ASP) representative in Hellas of the Academy of Humanitarian Sciences of Moscow and of the Emmanuel Environmental Researches Incorporated of Chicago educational organization.
*Member of the board of the Association of Aristotelian Studies -the Lyceum, (President professor Demetrios Koutras -University of Athens).

*Author -among others- of the philosophical books THE VOYAGE OF KNOWLEDGE, THE THEORY OF HOLISM (1986), HYPEROLISM-From Science to Philosophy and from Philosophy to Science (1987), EROS-FRIENDSHIP-LOVE, THE SEEK OF HAPPINESS (1993) with Prof. Demetrios Koutras, and of the poetic books FIGHT (1982), THE GREAT PRISONER (1983) and ILLUSION (1988) etc.

*Father of the philosophical system of Hyperolism which unifies Nature, Society and Consciousness, the 3 different levels of reference of the whole reality. Also, he created the paradeigma (model) of Hyperolon, which combines and exceeds the individualistic and the classical holistic model.

*Publisher and Director of the scientific review INTERDISCIPLINARY REVIEW, which has the universal originality to present original and unpresented scientific papers in every filed of scientific thought. It is the first Hellenic scientific review to enter the era of Internet, as well.

Among many other publications in scientific reviews and panhellenic and international congresses, he has written the following scientific papers:

-THE EVOLUTION OF THE DIALECTICAL METHOD

-PLEASURE IN ARISTOTLE

-THE ESSENCE WITHOUT QUALITIES IN STOICS

-ANCIENT GREEK-THE LANGUAGE OF THE FUTURE SPACE SOCIETIES

THE GREAT MORAL PROBLEMS OF SCIENCE IN THE PREDICTABLE FUTURE

-THE FOUR GREAT PROBLEMS OF FUTURE SOCIETIES,

-HYPEROLISM AND KAIRIKOTIS,

-UNIVERSE AND MAN-COSMOLOGICAL ASPECT,

-DEMOCRACY AND STATE OF FAIRNESS, and many others.


--------------------------------------------------------------------------------

To communicate with Michael D. Rellos, please send e-mail to: mrellos@rellos.com
©Michael D. Rellos, 1996-2003

Por sot, Shqypni, pa m´thuej si je?

View User's Profile E-Mail User View All Posts By User U2U Member
Anton Ashta

Postuar mė 11-1-2004 nė 02:01 Edit Post Reply With Quote
Nuk ka cfare te thuhet me, cdo e qarte si drita e diellit.

greket punojne.

Po ne?

Por sot, Shqypni, pa m´thuej si je?

View User's Profile E-Mail User View All Posts By User U2U Member
Anton Ashta

Postuar mė 19-1-2004 nė 11:34 Edit Post Reply With Quote
Organizatat greke ne SHBA

http://www.ahiworld.com/policystatement.html

Ah, sa mbrapa jemi!

E sa pune duhet te bejme.

Nejse te fillojme ti njohim nje here.

Por sot, Shqypni, pa m´thuej si je?

View User's Profile E-Mail User View All Posts By User U2U Member
Anton Ashta

Postuar mė 19-1-2004 nė 11:35 Edit Post Reply With Quote
Kush na perkthen nje pershkrim te tyre?

Por sot, Shqypni, pa m´thuej si je?

View User's Profile E-Mail User View All Posts By User U2U Member
Anton Ashta

Postuar mė 19-1-2004 nė 12:25 Edit Post Reply With Quote
Hapur fare!

http://www.epirus.com/ibe/enpage1.html

Por sot, Shqypni, pa m´thuej si je?

View User's Profile E-Mail User View All Posts By User U2U Member
Anton Ashta

Postuar mė 19-1-2004 nė 12:30 Edit Post Reply With Quote
Faqe pa fund!

http://www.northernepirus.com/


Organizata pa fund dhe me qellime hapur:

This constitution consists of twenty articles and is dedicated to:

A. Persons who contribute towards the liberation of Northern Epirus.

B. The enslaved Greek people in Northern Epirus.

http://www.northernepirus.com/constitution.htm

More shqiptare, more njerez!

Pse nuk ka shoqata "Cameria" asnje faqe ne internet?

Pse nuk kane arvanitasit asnje faqe ne internet?

Conju shqiptare conju!

Keta jo vetem faqe, por organizata te tera kane per te na pushtuar jugun e per te na shkaterruar shtetin.

Por sot, Shqypni, pa m´thuej si je?

View User's Profile E-Mail User View All Posts By User U2U Member
Alidems

Postuar mė 30-7-2004 nė 05:32 Edit Post Reply With Quote
O vellezer Shqiptar Jo vet ndihmesit e Janullatusit ,por vet Janullatusi eshte sa per 10 gjenerala grek,me sa duket i duhet bere sic ja bene dhespotit te Korces ceta e Bajo Topullit,se filloj te nxiste ndasi fetare ndermjet Shqiptareve.Shqipria ka qene dhe eshte shembull per gjith boten per tolerancen fetare.Kete loje qe po perpiqen te bejne ne Shqiperi,kete fare qe po perp[iqen te bjellin,nuk ka per tu ecur me kurr.Ajo qe bene ne Cameri te na sherbeje si kujtese qe ne qofte se vjen ndonji dite e tille ti ruajme telat me gjemba per ata greke te shqiperise qe u qane zemra per greqine.Nje keshille pere ata greke minoritare qe jane ne shqiperi,ne qofte se nuk e doni Shqiperine ikni se do ta paguani shume me shtrnjte se sa jeta vete,
View User's Profile View All Posts By User U2U Member
<<  1    2  >>
Powered by XMB 1.8 Partagium Beta Build 20110207PM
Developed By Aventure Media & The XMB Group © 2002
Procesi i kryer nė 0.6864719 sekonda, 49 pyetje